Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El PP denunciarà el fitxatge de Barril com assessor de Duran Lleida al CAC i la CCMA

‘Un professional del periodisme com el senyor Joan Barril, que està dirigint un programa a la ràdio pública, pagada amb els impostos dels catalans, no pot ser alhora l’assessor del Sr. Duran i Lleida’. Així ho va assegurar aquest dilluns Alícia Sánchez-Camacho segons explica el portal Comunicacio21. La presidenta del PPC va qualificar-ho d’’escandalós’ i va assegurar que ho denunciarà davant del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Sánchez-Camacho creu el fitxatge del conductor d’El cafè de la República com a assessor del candidat de CiU a les eleccions generals ‘trenca la pluralitat i l’objectivitat’ que han de mantenir els mitjans públics catalans.

Redacció
Redacció 27/09/2011
Comunicacio21 reprodueix les afirmacions de Camacho en què sostenia que ‘és escandalós que amb els impostos dels catalans s’estigui pagant una persona que està en una ràdio pública i que alhora pren partit per un candidat a les eleccions’, va assenyalar la líder del PP català.

Per la seva part, Duran i Lleida va defensar que Barril forma part del seu consell assessor ‘des de la seva independència’, i que les crítiques rebudes són ‘una dèria’ que respecta però no comparteix.

Dijous passat, el portaveu del PPC a la comissió de control de la CCMA, Santi Rodríguez, va acusar Josep Antoni Duran i Lleida d’utilitzar els mitjans públics en benefici propi. ‘Com ja havia estat habitual, CiU torna a confondre els interessos del seu partit amb les institucions públiques, de tots els catalans’, va assegurar el diputat, per a qui ‘la manca de neutralitat’ dels mitjans públics ‘s’incrementa en períodes preelectorals’.