Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El PP demana la compareixença de Zapatero al Congrés espanyol i la destitució d’Álvarez pel caos de Renfe a Barcelona

El grup parlamentari del PP al Congrés dels Diputats espanyol té previst presentar en les pròximes hores una sol·licitud de compareixença urgent perquè el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, doni explicacions a la cambra baixa pel caos en les Rodalies de Barcelona. El líder dels populars, Mariano Rajoy, ha demanat des de Palma de Mallorca la destitució de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i ha assegurat que el tall de les línies a causa de l’incident en les obres del TGV és una ‘vergonya’ i una ‘manca de respecte’ vers els ciutadans.

Redacció
Redacció 23/10/2007

Rajoy, que també ha acusat el president espanyol de donar prioritat a la inauguració el 21 de desembre ‘per motius electorals abans que no pas vetllar per la seguretat’ dels usuaris, ha dit que la suspensió de les dues línies de Rodalies a causa de l’incident d’aquest cap de setmana és una ‘vergonya’, perquè ‘si el govern té alguna obligació, és governar i resoldre els problemes, però no crear-los’.

Segons Rajoy, el que està passant a Catalunya ‘no és acceptable’ en un país com l’estat espanyol, que és l’octava potència econòmica del món, i per tant constitueix un ‘fracàs estrepitós’ que fa necessari substituir Álvarez com a ministra de Foment.

La petició de compareixença urgent del PP perquè el president doni explicacions al Congrés coincideix amb les que ERC i IU-ICV també han anunciat aquest dilluns. CiU, per la seva banda, ha donat a conèixer que donarà suport a les iniciatives que es presentin en aquest sentit.