Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El PP defensarà el ‘valor ecològic’ de les curses de braus al Parlament Europeu

El Partiti Popular organitza aquest dimecres i dijous al Parlament Europeu l’exposició ‘Entre l’home i el toro’ per defensar que les curses de braus són ‘un valor ecològic que evita que el toro de lídia sigui una espècie en perill d’extinció i que desapareguin milers d’hectàrees de devesa’.  En contra, els Verds oferiran un seguit d’actes en contra dels arguments de la defensa de les curses de braus.

Redacció
Redacció 03/06/2008

L’eurodiputat del Partit Popular, Luís de Grandes, ha manat construir una rèplica d’una plaça de toros en el mateix edifici de l’eurocambra per recrear els ambients de catorze places diferents d’arreu del món. Per la seva banda, el grup dels Verds-Aliança Lliure Europea i entitats antitaurines anunciaran aquest dilluns que contraprogramaran el PP amb un acte en contra de les curses de braus.

El grup dels Verds-Aliança Lliure Europea rebatran els arguments de De Grandes organitzant un acte paral·lel, sota el títol ‘Per una Europa lliure de curses de braus’. L’acte constarà d’una el dimecres de nou del matí a dos quarts d’una del migdia, també a l’edifici del Parlament Europeu, i que li donen suport les organitzacions antitaurines i de defensa dels drets dels animals ANIMAL, CAS International, CRAC, FLAC, League Against Cruel Sports, entre altres.

A l’exposició hi assistiran, segons preveu De Grandes, els toreros espanyols Enrique Ponce i el Juli, el colombià César Rincón i el francès Sebastián Castella. Durant l’exposició s’oferirà a la resta d’eurodiputats vi i pernil ibèric i hi haurà l’actuació de la cantant Estrella Morente. Segons l’eurodiputat popular, els actes rebran el suport de l’organització de ramaders, toreros, empresaris i abonats La Mesa del toro.

Fins ara, el PP, i en concret la pressió de De Grandes i del també eurodiputat popular Iñigo Méndez de Vigo, ha aconseguit aturar tots els intents dels Verds d’aprovar lleis per abolir les curses de braus a tota la UE o per suprimir les subvencions a la carn de toro, per exemple.