Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El PP de València podria haver rebut 420.000 euros en concepte de comissions de Correa

El jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón sosté a l’interlocutòria per la qual s’inhibeix d’una part de la investigació sobre el ‘cas Gürtel’ a favor del Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV) que el PP de València podria haver rebut 420.700 euros en concepte de ‘comissions en adjudicacions arreglades’ pel presumpte capitost de la trama, Francisco Correa. Alhora, afirma que el president d’Orange Market va pagar vestits al president Francisco Camps. També el jutge afirma que la trama es va gestar a partir d’una relació directa amb responsables del Partit Popular a nivell nacional, que tenien el seu lloc de treball a la seu nacional de l’esmentat partit, situada al carrer Gènova de Madrid. Garzón explica que els responsables polítics del PP ‘van convertir’ l’empresa Special Events, liderada per Correa, ‘en la que acapararia la major part dels actes de promoció de l’esmentada formació política’.

Redacció
Redacció 06/03/2009

Així, entre 1996 i 2004, Correa va desenvolupar ‘un conjunt de relacions i contactes que li van permetre crear un cercle de persones que o bé li concedien l’organització d’esdeveniments d’acord a la seva posició dins del partit o bé, quan obtenien un càrrec públic, facilitaven l’entrada de les empreses de Correa a l’administració que governaven’.

Televisions de plasma

‘Per guanyar-se el favor dels responsables polítics entregava dons de tota mena, des de diners en efectiu a regals de luxe, cotxes, pantalles de televisió de plasma o altres objectes’, detalla la resolució judicial. Així, Correa va aconseguir crear ‘una relació estable’ amb els dirigents del PP ‘guanyant la seva confiança i alhora afavoria l’obtenció de negoci per a les seves empreses’.

Els vestits d’en Camps

També assenyala que el president d’Orange Market, Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’, va pagar vestits al president de la Generalitat, Francisco Camps, per import de 12.783 euros i que aquest hauria pogut facilitar a canvi la concessió d’adjudicacions a aquesta empresa.

Segons la interlocutòria, Camps va acudir a les botigues de Madrid Milano i Forever Young a instàncies del president d’Orange Market amb la finalitat d’‘adquirir roba’, ja que en aquests establiments treballava el sastre José Tomás, que era una ‘persona de la seva confiança’.