Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El PP de Barcelona proposa canviar l’estàtua franquista de la Victòria per un ‘monument al Rei Joan Carles I’

Després de preocupar-se perquè els barcelonins poguessin veure els partits de ‘la roja’ en pantalla gegant i de demanar que s’exhibeixi la Copa del Món de futbol al Saló de Cent de l’Ajuntament, ara el PP de Barcelona emprèn una nova reivindicació: vol que a l’espai que fins diumenge ocupava l’estàtua franquista de la Victòria s’hi instal·li un ‘monument al Rei Joan Carles I’. El president del grup municipal, Alberto Fernández Díaz, considera que l’indret i el personatge ‘mereixen un monument a l’alçada del que signifiquen’ i per això aposta per deixar de banda debats ‘revisionistes’ i optar ‘pel present’. ‘ Ni franquisme, ni república, ni memòries històriques, ni amnèsies selectives’, ha sentenciat. Així, el PP ha avançat que demanarà formalment el monument a la comissió pertinent i pretén que els tècnics i els grups formulen una proposta consensuada que es podria acabar portant a terme ‘quan es reformi el Passeig de Gràcia’.

Redacció
Redacció 31/01/2011

Fernández Díaz vol que la plaça que porta el nom del monarca espanyol tingui un monument al propi Joan Carles I. Aprofitant la retirada de l’estàtua franquista de la Victòria de diumenge passat, el popular ha volgut reclamar que la cruïlla de Passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal tingui ‘el reconeixement del present de la història, no de la memòria històrica’. I és per això que demana per a la plaça ‘un monument digne per al que representa el Rei com a garant dels valors de democràcia i convivència i un monument digne per a un indret singular de la nostra ciutat’.

Per tot això, Fernández Díaz assegura que faran la petició formal a la comissió de monuments de l’Ajuntament, i pretén que ‘els tècnics municipals i els grups municipals facin una proposta’ conjunta i consensuada per aquest ‘homenatge’, que hauria de ‘donar resposta a aquesta doble singularitat de l’indret’. ‘Ni franquismes, ni repúbliques, ni memòries històriques, ni amnèsies selectives, ni revisionismes del passat’, ha demanat Fernández Díaz.