Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El PP, contra la hispanitat

Almenys així s’han declarat els populars de Sineu (Mallorca), que manen a l’alcaldia del poble balear. Allí han votat una moció presentada pel diputat d’Esquerra Republicana Julià Gayà on es […]

Redacció
Redacció 02/10/2007

Almenys així s’han declarat els populars de Sineu (Mallorca), que manen a l’alcaldia del poble balear. Allí han votat una moció presentada pel diputat d’Esquerra Republicana Julià Gayà on es condemna la celebració del dia de la Hispanitat, instant al consistori a no realitzar cap acte que suposi “commemorar el genocidi que va significar la invasió espanyola d’Amèrica”.

Els cinc regidors populars, així com la unanimitat del ple, han abraçat la proposta d’Esquerra, i així Sineu es declara anti-hispanitat i anti-celebració del genocidi més gran de la història. Una actitud que contrasta amb la febrada amb què la immensa majoria dels populars surt al carrer abraçats de rojigualdas cada malaguanyat 12 d’octubre, sobretot enguany amb la campanya del “orgullo de ser español”.

Esperem que l’assenyada decisió dels populars de Sineu faci recapacitar als militants populars d’altres geografies i siguin capaços de veure que, rere la “fiesta nacional”, hi ha l’extermini brutal de milions i milions d’indígenes amb el propòsit d’enriquir la corona espanyola.

Tot i que l’experiència ens fa creure que passarà just el contrari: Estem segurs que els paladins de l’espanyolitat del carrer Gènova prendran mesures de càstig contra aquests incauts insubordinats que s’atreveixen a relacionar la festa nacional espanyola amb la paraula genocidi. I sinó, temps al temps.