Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El PP comet una nova agressió al català al País Valencià

Els grups de l'oposició renuncien a votar un text que qualifiquen d'electoralista i de buscar la divisió entre els valencians. La llei ha sigut aprovada per les Corts amb els amb els únics vots del PP. Segons informa La Veu del País Valencià, El Partit Popular del País Valencià ha aprovat, gràcies a la majoria absoluta de què gaudeixen, la llei de Senyes d’Identitat, que suposa una nova agressió a la unitat de la llengua catalana al País Valencià. La votació s’ha produït aquest migdia a les Corts Valencianes, i ha obtingut 43 vots a favor (tots del PP), i 3 en contra.

Redacció
Redacció 25/03/2015

Els grups de la oposició han qualificat d’electoralista la mesura i han lamentat la introducció de vuit esmenes per part del grup popular, que donen reconeixement a entitats blaveres com ara Lo Rat Penat, o la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, que tenen com a objectiu atiar el conflicte i la divisió entre català i valencià. Aquestes entitats tindran la capacitat reconeguda de docència.

L’autoodi no té límits. El partit de govern exclou d’aquest reconeixement la principal institució lingüística del país, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’equivalent de l’Institut d’Estudis Catalans al Principat. El PP ha defensat la llei traient el ‘fantasma’ del pancatalanisme i acusant l’oposició de procatalanistes. A més, ha defensat les entitats reconegudes com a veritables abanderades del valencià des de fa cent anys.

La llei disposa crear l’Observatori de les Senyes d’Identitat, que vetllarà perquè les subvencions no es destinin a entitats que vagin en contra de la llei. Les dues entitats abans esmentades en formaran part, entre d’altres.