Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El PP català defensa el tancament de TV3 perquè era ‘una emissora pirata’

El Partit Popular de Catalunya ha defensat aquest divendres al matí el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià i ha considerat lògic que si el canal català ‘estava emetent il·legalment’ hagi estat considerat com ‘una emissora pirata’ i se l’hagi sancionat. Els populars no han volgut enviar cap missatge als seus companys de partit valencians i han volgut desvincular-ho de les eleccions a les Corts Valencianes i municipals del proper 22 de maig. La solució, segons el PP, passa perquè el govern espanyol atorgui més canals a la Generalitat Valenciana i que els executius català i valencià puguin acordar un intercanvi d’emissions dels seus canals pels dos territoris.

Redacció
Redacció 18/02/2011

El portaveu del PP català al Parlament, Enric Millo, ha defensat el seguit de sancions que la Generalitat Valenciana ha imposat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per la ‘emissió il·legal’ dels repetidors que portaven el senyal de TV3 a les comarques valencianes. En aquest sentit, el popular ha explicat que el seu grup ‘entén perfectament que si a València hi ha algú que està emetent il·legalment sigui considerat una emissora pirata, i una emissora pirata és normal que no compti amb el vist-i-plau ni de la comunitat autònoma corresponent ni del ministeri d’Indústria’. Millo, de la mateixa manera, ha rebutjat que hi pugui haver ‘un caràcter discriminatori’ cap als valencians, donat que ‘a Catalunya no s’emet Canal 9’.

En aquest sentit, el portaveu del PP de Catalunya ha defensat que la solució passa per establir ‘un acord a tres bandes’ entre el ministeri d’Indústria -perquè atorgui ‘més canals multiplex’ al País Valencià-, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana per tal de ‘fer possible’ un intercanvi d’emissions i que Canal 9 emeti pels catalans i TV3 ho faci pels valencians. Millo creu que ‘si hi ha aquesta capacitat de diàleg’ es podrà arribar a una solució, i ha negat que el president valencià, Francisco Camps, no estigui interessat en parlar-ne. Jo no sóc ningú per dir-li a Camps que ha de fer. No li he escoltat mai una declaració contrària a que això sigui possible’, ha dit.

De la mateixa manera, Millo ha negat que la situació de TV3 hagi arribat al tancament ara per la proximitat de les eleccions municipals i a les Corts Valencianes. ‘És buscar-li 3 peus al gat’, ha dit, mentre defensava també que ‘en temps de crisi’ es deixi de subvencionar ACPV ‘com ha passat amb anteriors governs de Catalunya’.