Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

El PP català a punt de morir (políticament) d’inanició

No hi ha cap analista polític seriós que recomani canviar el candidat a dos mesos d’unes eleccions. Potser aquesta era la raó de Sánchez-Camacho per mirar d’endarrerir les eleccions i guanyar temps: el PP català hi arriba sense benzina i es troba sense candidat efectiu per afrontar unes plebiscitàries que probablement els deixi com a darrera força al Parlament.

Redacció
Redacció 24/07/2015

Sánchez-Camacho, una candidata desgastada i amortitzada

La fins ara, i de moment, líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, arriba molt cremada pel cas de la Camarga i cansada d’esmerçar tants esforços per un resultat veritablement ínfim. Això coincidiria amb els interessos del Partit Popular que necessita regenerar la figura del seu líder a Catalunya, i provar de donar un refresc a la formació i al missatge.

Camacho hauria traslladat a Rajoy el seu “cert cansament” per l’agitació i l’activitat política del Parlament de Catalunya. La líder del PP català des de 2008 sembla que faria mesos –fins i tot abans del resultat nefast de les municipals- que ha traslladat diversament a Rajoy el seu cansament. De ben segur que l’assumpte de la Camarga, que la va desgastar terriblement hi deu haver influït.

No importa qui triï Rajoy, l’enfrontament ha superat l’arc parlamentari

Rajoy demana calma per mirar de cercar una alternativa a Camacho que es continua posant públicament a disposició del partit, sense ser capaç de concreta des de quin lloc. El PP vol buscar el millor candidat possible per afrontar les plebiscitàries, però el temps corre i si Mas ha de convocar el dia 3 d’agost eleccions, s’acaba. El PP espanyol ha descuidat la seva delegació a Catalunya durant massa temps, probablement perquè sap que ara ja fa mesos que és una eina inservible perquè després del 9N i de la convocatòria de les plebiscitàries, la batalla política ja ha superat el Parlament de Catalunya i se situa en un escenari a nivell estatal i gairebé internacional.

Relacionats