Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

El PP ja calcula la plantofada que significaria quedar-se a l’oposició

A les files populars comencen a acceptar la possibilitat que es quedin quatre anys a l'oposició. Per aquest motiu, l'actual president en funcions, Mariano Rajoy, ha encarregat a Soraya Sáenz de Santamaría que elabori un informe sobre tots els 'danys col·laterals' que significaria perdre el govern. Això es tradueix en esbrinar quants llocs públics perdrà el PP un cop abandoni el poder.

Redacció
Redacció 02/02/2016
Segons informa elConfidencialdigital.com, l'elecció de la vicepresidenta per a aquesta tasca té a veure amb els documents que posseeix el ministeri de Presidència. En concret, Sáenz de Santamaría té al seu despatx l'informe de la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA) i totes les dades demanades per a la creació del Portal de Transparència.
 
En aquests documents, apareixen tots els càrrecs dependents del Govern: des dels directors generals dels ministeris, fins als ambaixadors que serien cessats pel PSOE, passant pels caps de gabinet, assessors … En definitiva, expliquen les fonts consultades, “milers de persones que perdran la seva feina”.
 
La crisi al PP s'agreuja per la successió de Rajoy
 
Segons explica la CadenaSer, les tensions internes de cara a una successió de Rajoy si el PP passa a l'oposició, comencen a ser una carnisseria. Són diversos els càrrecs locals i territorials que fa molt de temps que no diuen res, des que en les europees van començar a veure com el poder del PP minvava. I, sostenen, que si s'ha d'afrontar un canvi, no acceptaran de cap manera, “una designació a dit” com la que fa ver Aznar amb Rajoy. Però tots comenten que això no es pot permetre i que si s'arriba a aquest punt, com ells no tenen primàries, caldrà trobar una fórmula per consultar-amb els militants sense que sigui una imposició.
 
Els noms, una guerra oberta
 
Soraya Sáenz de Santamaría seria una de les opcions tot i que no compta amb cap suport territorial i, fins i tot, té més d'un enemic a les files de Rajoy. També sonen noms com Cristina Cifuentes que ha guanyat posicions. Els populars també comenten que Margallo es va postulant, hi ha qui veu l'independent Luis de Guindos per a un període de transició a l'Executiu, i no es descarta que Maria Dolores de Cospedal es llanci en funció dels que es presentin. Fins i tot hi ha qui assenyala a Pablo Casado, amb la idea de preparar-lo en quatre anys que tindria el vistiplau dels aznaristes. I fins apunten cap a Alfonso Alonso, encara que molts li situïn ja com a candidat a lehendakari.
 
En definitiva, la guerra està servida.

Relacionats