Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El PP amenaça de nou amb el transvasament de l’Ebre

El PP està carregant munició de cara a la batalla de les eleccions espanyoles, i des de València asseguren que de guanyar, tirarien endavant el polèmic projecte del transvasament de l’Ebre que va aturar, quan ja s’havien iniciat les obres, el govern del PSOE. Pels valencians, el projecte continua tenint sentit, suposem que per regar els camps de golf que continuen construint-se a Múrcia. Des de la delegació aragonesa del PP s’han mostrat contraris a tornar al transvasament, que seria ridícul en un territori que organitzarà l’any vinent una Exposició Universal basada en l’ús racional de l’aigua. De moment la direcció del PP, amb Zaplana, Acebes i Rajoy, està estudiant si incloure o no el transvasament al programa electoral.

Redacció 05/11/2007

El PP Valencià assegura, a través del secretari general del partit, que la posició del partit en matèria hídrica és la mateixa que fa 4 anys, i que de guanyar les eleccions es recuperaria el polèmic Pla Hidrològic Nacional (PHN) i el transvasament de l’Ebre.

Des de l’Aragó intenten no posicionar-se, ja que a l’Aragó hi ha un rebuig social important cap a la mesura, i a més aquest any vinent Saragossa organitza una Exposició Universal que anirà, precisament, sobre l’ús racional de l’aigua. L’Expo de Saragossa defensarà, precisament, postulats del món científics contraris als transvasaments.

Sembla que l’executiva del PP espanyol podria incloure al programa un punt on es proposés “revisar” el PHN, de manera que si guanyessin les eleccions podrien actuar de la manera que els semblés convenient.