Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El PP afirma que no existeix incompatibilitat en l’activitat professional de Matas a Barceló

El PP va afirmar que no existeix cap tipus d’incompatibilitat en l’activitat professional que actualment desenvolupa l’expresident del Govern balear, Jaume Matas, com a membre executiu de la cadena Barceló, malgrat que al 2007, durant el mandat de Matas, aquesta cadena hotelera va obtenir la concessió del projecte de construcció i explotació per 40 anys del Palau de Congressos a Palma. L’expresident balear podria estar incorrent en un delicte d’incompatibilitat a l’estar treballant per a una companyia que va guanyar un concurs públic mentre ell era president autonòmic.

Redacció
Redacció 10/12/2007

La llei d’incompatibilitats que regeix a Balears estableix que durant l’any següent a la data del seu cessament els càrrecs públics ‘no es podran realitzar activitats privades relacionades amb empreses que hagin tingut algun vincul dictat per resolució en els últims dos anys d’exercici del càrrec’. No obstant això, fonts del PP van negar que existeixi aquesta incompatibilitat, perquè la concessió del projecte, obra de l’arquitecte Patxi Pispat, no es va decidir en el Consell de Govern, sinó que va anar el consorci integrat a parts iguals per l’Ajuntament de Palma i l’Executiu autonòmic el qual va resoldre que l’UTE integrada per Barceló i Globalia era la guanyadora del concurs, deixant fora a l’altra principal aspirant, Tremon.

Així mateix, les mateixes fonts van confirmar l’existència d’un informe jurídic que avala la compatibilitat de l’activitat professional de Matas com conseller delegat de Barceló a Washington. El Govern balear ja s’ha pronunciat sobre aquest assumpte, i el seu portaveu, Margarita Nájera, va dir en roda de premsa posterior al Consell de Govern que l’Executiu està estudiant la situació per tal de tractar de verificar aquests fets i, en aquest sentit, va afirmar que els Serveis Jurídics cerquen dades per si l’expresident incorre així en una situació d’incompatibilitat. Nájera va dir que ha de verificar-se si Matas té un contracte formal amb Barceló i va acabar afegint que ‘el Govern té obligació de fer que es compleixin totes les lleis’.