Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El PP afirma que no “cauran al parany” dels independentistes

El sotssecretari de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas, alerta que els independentistes el que busquen és una reacció “desmesurada i desproporcionada” del Gobierno al “desafiament rupturista” obert a Catalunya, però ha recalcat que no “cauran al parany”.

Redacció
Redacció 08/08/2017
El sotssecretari de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas, ha alertat aquest dimarts que els independentistes el que busquen és una reacció “desmesurada i desproporcionada” del Gobierno al “desafiament rupturista” obert a Catalunya, però ha recalcat que no “cauran al parany”.
 
“Estan buscant reaccions del Govern desmesurades i desproporcionades i, per descomptat, de cap manera caurem en aquest parany”, ha manifestat l'exministre, que ha recalcat que cal respondre al desafiament secessionista defensant la legalitat i l'Estat de Dret.
 
S'activarà l'article 155 de la Constitució?
 
En aquest sentit, el responsable de Política Autonòmica i Local del PP ha indicat que l'Estat de Dret té “instruments suficients”, tant del poder executiu i legislatiu com del poder judicial, perquè “no se celebri un referèndum” que és “il·legal”.
 
En ser preguntat si creu que al final serà necessari aplicar l'article 155 de la Constitució, ja que el Govern de Puigdemont manté que hi haurà referèndum, Arenas ha respost que “de cap manera es renuncia a cap dels instruments dels quals la Constitució dota al mateix Estat de Dret”.
 
En mans dels “extremistes” de la CUP
 
Arenas ha assegurat que hi ha qui “parla d'un xoc de trens” davant la deriva que s'ha obert a Catalunya. “Jo no comparteixo aquesta idea en absolut. Aquí hi ha un tren, que és l'Estat de Dret, i alguns pretenen que aquest tren descarrili, saltant-se la llei”, ha asseverat.
 
En aquest punt, el sotssecretari de Política Autonòmica del PP ha criticat que siguin els “extremistes” de la CUP els que “marquin la política del Govern català en aquest moment” i tinguin “absolutament condicionat a Puigdemont”.