Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El PP acusa Toni Reig de ‘fomentar l’adoctrinament ideològic i el revisionisme històric’

El diputat del Partit Popular i president de Noves Generacions de Catalunya, Jose Antonio Coto, ha carregat avui durament contra la direcció general de Joventut, dirigida per l’independentista Toni Reig, pel fet d’haver-hi acollit la presentació del ‘Manual de Campanya Orgull Laic’, que considera que ‘només pretén l’adoctrinament ideològic i el revisionisme històric’. El manual, obra del Moviment Laic i Progressista (MLP), compila una sèrie de consells i bones pràctiques per als voluntaris d’associacions per ajudar-los a ‘sentir-se orgullosos d’estar associats i rebre el corresponent reconeixement per part de la societat sobre el paper que juguem en l’àmbit social, cultural i educatiu, amb una tasca compromesa i altruista’. Segons Coto, ‘la política d’adoctrinament practicada pel govern tripartit ara continua amb la política de joventut del govern de CiU’.

Redacció
Redacció 03/02/2011

Coto considera que aquesta presentació a ‘la seu governamental dels joves catalans i catalanes’ és ‘un despropòsit i una provocació cap als centenars de milers de joves que tenen dificultats per trobar una feina o per emancipar-se’.

Des del seu punt de vista, la direcció hauria de servir ‘per donar resposta als greus i veritables problemes que tenen els joves a Catalunya com són l’atur, el fracàs escolar i la impossibilitat d’emancipar-se abans dels 30 anys’. ‘Qualsevol cosa que s’allunyi del principal problema dels joves, que és la creació d’ocupació, és una frivolitat’, ha reblat.

Coto opina que la Generalitat ‘ha d’apostar per l’associacionisme dels joves com un element de participació social des de la llibertat i el foment de la diversitat i la pluralitat en el món associatiu, i no com un element de confrontació, adoctrinament i sectarisme entre els joves, que prou problemes tenen ja’.

A la presentació del manual hi van intervenir l’autor, Xavier Peralta, i el mateix Reig, a més a més dels presidents d’Esplac, Acció Escolta de Catalunya, Casals de Joves de Catalunya i Ateneus Laics i Progressistes.