Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El PP abandona la comissió d’investigació sobre corrupció de l’Assemblea de Madrid

Redacció | El PP de Madrid ha abandonat aquest dilluns al matí la Comissió d'Investigació sobre corrupció de l'Assemblea de Madrid, que funciona des de l'octubre de 2015. Segons els populars, no assistiran més a les reunions de la comissió per “la falta de respecte cap a la institució per part dels grups de l'oposició”. Amb la decisió, els populars defugen, de nou, de la responsabilitat d'investigar els casos de corrupció a Madrid, que taquen, sobretot, a membres del PP.

Redacció
Redacció 08/01/2018
Així ho ha explicat el portaveu del grup popular de Madrid, Enrique Ossorio, que ha afirmat que “la Comissió s'ha convertit en una permanent falta de respecte cap a la institució, el grup parlamentari del PP i als seus compareixents, que moltes vegades se'ls ha privat del seu dret a la presumpció d'innocència”, segons recull Europa Press. 
 
Tanmateix, ha defensat que en la Comissió “es confon la tensió d'un debat parlamentari amb l'insult, la desqualificació i l'assetjament”. I ha afegit que la institució s'ha convertit en “un escenari per al tracte inquisitorial i el linxament polític”.
 
D'altra banda, el portaveu parlamentari del PP ha carregat contra el PSOE, C's i Podemos i els ha acusat de només “buscar la foto d'aquells que compareixen i la rellevància mediàtica”. “Aquesta comissió no ha aportat res de nou que no hagin desvetllat els sumaris judicials o hagin publicat els mitjans de comunicació”, ha conclòs Ossorio.
 
La Comissió va entrar en funcionament a l'inici de la legislatura, l'octubre de 2015, i per ella han passat els quatre últims presidents madrilenys: Alberto Ruiz-Gallardón, Esperanza Aguirre, Ignacio González i Cristina Cifuentes.