Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El PP, a Eurovisió

‘Y sólo tu. Y sólo yo. Enamorados en la playa bajo el sol…’ Amb aquesta suggeridora i poc original lletra comença una de les cançons preseleccionades per TVE per participar […]

Redacció
Redacció 27/01/2011

‘Y sólo tu. Y sólo yo. Enamorados en la playa bajo el sol…’ Amb aquesta suggeridora i poc original lletra comença una de les cançons preseleccionades per TVE per participar al festival d’Eurovisió 2011. Una de tantes podríem pensar. Una més de la pila de fracassos musicals espanyols que es presenten al festival. ‘Y sólo tu’ que així és diu la peça, no tindria la més mínima repercussió si no fos pel seu cantant, Carlos Manzón, que més enllà de moure la cintura a l’estil latin lover, és conegut per ser un dels polítics amb més trajectòria en el PP d’Alacant. Actual diputat provincial de la formació i regidor al municipi de Catral, Manzón va ser vicesecretari popular a Alacant i vicesecretari quart de la Diputació al costat del president Joaquim Ripoll, en el punt de mira de la Justícia a causa d’unes corrupteles en l’adjudicació de recollida d’escombraries a la zona alacantina de Vega Baja.

L’afició musical de Manzón l’ha dut a gravar fins i tot el videoclip de la cançó, una versió de la peça que José Maria Bachelli va presentar a Eurovisió l’any 1981, on s’hi pot veure, entre altres coses, una noia rossa passejant per una platja deserta, un baixista que no canta i un cantant amb ínfules de Julio Iglesias que acompanya al polític popular. Durant el clip, els tres protagonistes, membres de grup Marengo, canten a l’amor i a la noia que, en cap moment mostra interès pels mudats nois que refilen sense descans. Està per veure si Monzón arribarà a la cúspide eurovisiva, històric festival utilitzat sempre pels espanyols per fer-se les víctimes davant del ‘contuberni’ que, any sí, any també, mantenen tots els països europeus contra ells. Monzón pot ser la salvació. L’eslògan, si més no, encaixa: ‘Monzón a Eurovisión’.