Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El portaveu de SICME: “Garganté va fer un acte de provocació, buscava un cop i la foto”

Jordi Dalmau, inspector i secretari general del Sindicat de Comandaments dels Mossos d'Esquadra (SICME), en declaracions a RAC1 ha acusat el regidor de la CUP de Barcelona, Josep Garganté de fer un acte de provocació per buscar un cop i la foto. Garbanté va rebre un cop de porra aquest diumenge a Gràcia, que segons Dalmau, va ser un “cop de defensa que forma part del protocol” i després minuts de provocació. Per altra banda, ha considerat que és incomprensible que Ada Colau reclami proporcionalitat als Mossos davant els fets violents de Gràcia.

Redacció
Redacció 30/05/2016

Trapero també respon Colau

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, en declaracions a Catalunya Ràdio ha respost també a Ada Colau en referència a la demanda de proporcionalitat dels Mossos  que és com pregar a un metge que intervingui en benefici del pacient abans d'una operació. El comissari en cap ha afirmat que els Mossos “no són ni el problema ni la solució” en el conflicte i ha defensat que han actuat amb “una gran proporció” aquests dies.
 
Garbanté buscava la foto 

Dalmau ha defensat que l’agent de la BRIMO que va colpejar Garganté no tenia perquè saber que es tractava d’un càrrec electe. Segons Dalmau el que es busca és criminalitzar el cos i ha alertat que la forma d’actuar és intentar individualitzar el cas posant una denúncia contra l’agent, que si s’admet a tràmit, el Mosso pot estar uns mesos imputat i a través dels advocats de la defensa aconseguiran les diligències i tindran els noms i cognoms de l’agent, el seu domicili i possiblement aconseguiran la seva foto.

La Fiscalia hauria d'actuar davant el comunicat d'Arran 

Dalmau també s’ha mostrat preocupat pel comunicat de les joventuts de la CUP que van emetre un comunicat fent apologia de la violència. Dalmau ha considerat que la Fiscalia hauria d’actuar davant un cas d’apologia de al violència i ha reprovat que Arran tingui el suport d’un grup parlamentari, en relació a la CUP.

El periodista de la Directa és també activista 

El portaveu de SICME també ha parlat de l’agressió del periodista de la Directa, Jesús Rodríguez, que ha considerat fora de lloc, però ha alertat que el Sr.
Rodríguez no anava identificat com a premsa durant els aldarulls i ha recordat que “a banda de periodista és antisistema” que dóna xerrades a casals ocupes de mètodes per no ser detingut en els aldarulls. Dalmau també ha acusat Rodríguez i la Directa de publicar “notícies distorsionades per minvar la credibilitat de al policia”.