Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El port de València denega l’atracament d’un buc de Greenpeace

El grup ecopacifista Greenpeace va denunciar que el Port de València ha negat, ‘al·ludint la falta d’espai’, l’atracament que l’embarcació Artic Sunrise ha sol·licitat amb motiu de la celebració a la capital valenciana del Quart Informe d’Avaluació del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic. activistes de l’organització van analitzar les instal·lacions del port per a verificar aquesta situació. Així, van descobrir un ‘buit absolut’ en els seus molls i ‘espai lliure suficient com per a atracar una desena de vaixells com el Artic Sunrise’.

Redacció
Redacció 05/11/2007

El grup ecopacifista Greenpeace va denunciar que el Port de València ha negat, ‘al·ludint la falta d’espai’, l’atracament que l’embarcació Artic Sunrise ha sol•licitat amb motiu de la celebració a la capital valenciana del Quart Informe d’Avaluació del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC), entre el 12 i 17 de novembre. El director executiu de Greenpeace a Espanya, Juan López de Uralde,  va recordar que ‘no és la primera vegada’ que el ‘se’ns denega l’atracament’ i va assenyalar que es tracta d’una ‘hostilitat manifesta’ cap a aquesta entitat ecologista. directe!cat ja se’n va fer ressò d’aquell primer veto.

No obstant això, va assegurar que ‘anem a fer tot el possible perquè la Generalitat valenciana i l’Ajuntament de València rectifiquin i permetin l’entrada a aquest vaixell al port’, ja que ‘entenem que no existeix cap raó perquè es veti sistemàticament’ l’entrada a Greenpeace a les instal·lacions portuàries valencianes.

Respecte al motiu que al·ludeix el Port de València per a denegar l’entrada del Artic Sunrise, Greenpeace va assenyalar que activistes de l’organització van analitzar les instal•lacions del port per a verificar aquesta situació. Així, van descobrir un ‘buit absolut’ en els seus molls i ‘espai lliure suficient com per a atracar una desena de vaixells com el Artic Sunrise’. ‘No és casualitat que això ens ocorri sempre amb un únic port a Espanya, el de València’. En aquest cas les ‘excuses són ridícules’, ja que ‘ens diuen que no hi cabem en el port quan vam comprovar que està completament buit’, va subratllar. Per això, reclamen el dret d’atracar en aquest port públic i que ‘ens permetin fer la nostra tasca de conscienciació sobre la principal amenaça a la qual s’enfronta el Planeta’, va declarar López de Uralde.