Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El pocavergonya de Camps

La poca vergonya del president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, continua augmentant, fins el punt que sembla enriure’s dels seus ciutadans. Només en aquestes darreres setmanes el líder del […]

Redacció
Redacció 08/03/2011

La poca vergonya del president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, continua augmentant, fins el punt que sembla enriure’s dels seus ciutadans. Només en aquestes darreres setmanes el líder del PP ha intentat capgirar el discurs que envolta el tancament de TV3 al País Valencià per tal que el seu Govern passés de botxí a víctima, i aquest dissabte ha gosat signar un manifest del PP ‘contra la corrupció política’, en una clara befa als processos judicials i les investigacions del cas Gürtel, on ha estat imputat amb els polèmics vestits a mida com a punta de l’iceberg.

Tal com destaca el diari Público, Camps no ha tingut cap problema a rubricar, amb el seu somriure de les millors gales, el manifest pel qual el PP renega de la corrupció i demana que s’hi actuï amb velocitat. El document consta de 10 principis fonamentals, entre els quals l’austeritat, la llibertat, la solidaritat i la cohesió, però els punts més polèmics del text són els que fan referència a ‘transparència’ i ‘regeneració’. Segons el text que ha signat Camps, el president valencià s’hauria de comprometre a actuar ‘davant qualsevol denúncia’ dels ciutadans, ja que les administracions ‘han de ser transparents’. En aquest sentit, Camps s’hauria compromès a ‘recuperar el prestigi de les institucions amb una política responsable i exemplar que impulsi la neteja i el respecte a les regles de l’Estat’, i pel qual el seu executiu hauria de ‘donar explicacions de manera permanent dels actes, informes i procediments administratius’. Paper mullat.