Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

El PNDD considera “antidemocràtiques” les querelles pel 9-N

Barcelona (ACN).- El Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) ha presentat un manifest en què “denuncia per antidemocràtiques” les querelles contra el president de la Generalitlat en funcions, Artur Mas; l'exvicepresidenta Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau pel 9-N. Dies abans que vagin a declarar després de les imputacions, el PNDD creu que el dret a decidir és “inherent” a la ciutadania per democràcia i com a nació, i ha lamentat que l'Estat s'hi hagi oposat i hagi “judicialitzat” els fets. Les entitats del Pacte han defensat que això comporta una “anomalia democràtica” al funcionament institucional i per tot plegat han explicitat el seu suport a “la tasca política” de la societat civil i les institucions.

 

Redacció
Redacció 11/10/2015

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que agrupa a institucions publiques, partits polítics i entitats representatives de la societat civil catalana, ha manifestat davant les querelles pel procés participatiu del 9-N del 2014 que “el dret a decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació”. ” Tots els intents d'exercir aquest Dret, d'acord amb la manifestació majoritària del poble de Catalunya, han topat amb l'oposició del govern de l'Estat que mai ha proposat cap alternativa”, han recordat.
 
“El govern de l'Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític”, han apuntat.
 
En aquest sentit, denuncien “per antidemocràtiques les querelles” contra Mas, Ortega i Rigau “encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9-N”. “Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i recolzem la tasca política feta des de la societat civil, com des de les institucions, d'acord amb el principi democràtic”, conclouen.
 
En el text, que signa el president del Pacte, Joan Rigol, s'especifica que alguns representants de les entitats adherides al PNDD “no han pogut fer explícita la seva adhesió al manifest per no poder reunir a l'òrgan competent per falta de temps material abans del dia 10 d'octubre”.

Relacionats