Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Ple del Parlament Balear restableix el nom ‘Palma’ a la població mallorquina

L’Ajuntament de Palma va aprovar al mes de gener retirar el nom que havia imposat a la ciutat el govern del Partit Popular, ‘Palma de Mallorca’, per tornar al nom original, ‘Palma’. L’afegitó ‘de Mallorca’ introduït pel govern del Partit Popular responia a la necessitat forana de diferenciar la capital balear d’altres de l’Estat com ara ‘Las Palmas’ o ‘La Palma’.

 

Redacció
Redacció 17/05/2016

El Ple del Parlament de les Illes ha pres en consideració la Proposició de llei presentada per l’Ajuntament de Palma per superar l’alteració històrica i el desordre conceptual que va intentar establir el govern popular a la capital illenca. Tal i com ha anunciat el compte oficial de twitter de l’Ajuntament de Palma fa només uns minuts: “Palma torna a ser Palma, com des de fa dos mil anys”. La votació parlamentària s’ha resolt amb 34 vots a favor i 13 en contra. Ja no hi ha dubte que, malgrat els tràmits parlamentaris que queden per resoldre, la capital de les Illes balears podrà tornar a lluir amb orgull el seu nom, i no una imposició fruit de la ignorància, la manca de respecte i la desídia verbal.

El 2012, el govern del Partit Popular introduïa una modificació en el text de la llei de Capitalitat on modificava el nom (reconegut per l’Estatut d’Autonomia) de ‘Palma’ per ‘Palma de Mallorca’ amb l’ànim de diferenciar-la d’altres ‘Palmes’ de l’Estat, a causa del gran embolic que es fan entre unionistes per diferenciar una ciutat de l’altra. La reacció ciutadana va ser notable, i amb la victòria de la oposició, el nou govern sortint ha escoltat el clam ciutadà de restablir el nom de ‘Palma’ a la capital mallorquina, el nom que respon a la història, l’ús ciutadà i el criteri de tots els experts.