Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El periodista Rafel Bagot recorda les seves aventures arreu del món al llibre ‘Corre, vola, viu!’

Aquest mes d’abril es presenta a diferents ciutats de Catalunya el llibre Corre, vola, viu! del periodista Rafel Bagot. Un llibre ple d'anècdotes que l’autor ha viscut en els seus […]

Redacció
Redacció 14/04/2016

Aquest mes d’abril es presenta a diferents ciutats de Catalunya el llibre Corre, vola, viu! del periodista Rafel Bagot. Un llibre ple d'anècdotes que l’autor ha viscut en els seus viatges per diferents països del món, en tots hi ha un bon contingut esportiu i aventurer.

 

El llibre conté 12 capítols. En un d'ells, explica un parell de visites a la pista dels Knicks entrant als vestidors de l'NBA a parlar amb els jugadors i entrevistant Magic Johnson i Pat Riley; parla del seu amic Joe Dumars i explica algunes interioritats de vestidor dels Detroit Pistons d'aquella època. En un altre, es desplaça a Escòcia a veure el Celtic-Rangers més espectacular de la història (un 6 a 2), on el viu en directe, i també reviu uns Highland Games (Jocs de les Terres Altes), també a Escòcia, on llencen pedres i pals tots vestits amb faldilla. En un altre capítol, parla de la marató que va preparar i córrer, també explica com és per dins el torneig de Wimbledon; viatja en tren fins a Lituània, passant una nit a una presó de Bielórússia, i recorda l'equip lituà dels Sabonis, Marchulenis i el què van significar per al país.

 

Va fins a Cuba a veure beisbol i explica el tema amb la gent d'allà, … Parla del takraw, un esport que va practicar a Tailàndia, on també va entrenar lluita tailandesa (el Muay Thai), explica una entrevista amb Ronaldo a París, on va tenir un incident amb Martins i Pita, els seus dos representants; l'aventura d'haver practicat futbol americà, bàsquet i atletisme en una escola als Estats Units, on va viure un any amb una família … I moltes coses més.

 

A Corre, vola, viu! hi ha un gran contingut social. En el llibre, hi ha anècdotes viscudes a 15 països de 4 continents. Bagot hi parla amb gent de moltes realitats diferents (com Xina, el Tibet, Vietnam, Cambodja, Singapur, Marroc, EUA, …). Hi apareixen veus com la de l’alpinista, Jordi Tosas, que explica la seva relació amb les muntanyes més altes que hi ha en aquella part del món que ell tant s'estima; una noia musulmana que explica perquè ha decidit (fa pocs anys) cobrir-se el cabell, una xinesa manipulada mentalment pel seu govern que explica que Tiananmen no va existir mai, un cubà que reflexiona sobre el seu país, lituans que experimenten l'obertura de portes del país després de trencar amb el bloc soviètic, etc.

 

Tot i més, amb un toc particular, amb un punt de sentit de l'humor i unes ganes d'adaptar-se a les noves situacions. Són viatges amb motxilla. Trepitjant carrer. “Patejant” els països, que és com es coneix la seva gent i es comparteix la vida amb ells.

 

Rafel Bagot i Grau (Blanes, 1970) és periodista, apassionat de l’esport i dels viatges. Durant vint anys ha format part del Departament d’Esports de TV3, on ha estat redactor i ha presentat els Esports del TN Matí, del Canal 3/24 (va ser-ne part de l’equip fundacional) o de La Nit al Dia. Fa un parell d’anys que és reporter a l’Espai Terra, a TV3.

 

També ha publicat articles i reportatges a El Punt, Presència, Recvll, Metropolitan, … i ha fet magazines i programes de reportatges diverses emissores, entre elles, Ràdio Blanes, Nova Ràdio Lloret, Cerdanyola Ràdio o Ràdio Calella.

 

 

El llibre es pot adquirir al portal web www.correvolaviu.cat