Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El periodista Miquel Calçada presentarà ‘La Marató de TV3’ d’enguany, dedicada a les malalties cardiovasculars

El periodista Miquel Calçada, popularment conegut com a ‘Mikimoto’, serà el presentador que aquest any conduirà la setena edició de ‘La Marató de TV3’. El programa especial de més de 12 hores de durada s’emetrà el diumenge 16 de desembre i estarà dedicat a la lluita contra les malalties cardiovasculars, la primera causa de mort a les societats occidentals, segons han informat fonts de TV3.

Redacció
Redacció 15/10/2007

Miquel Calçada dirigeix des del 1992 el grup Flaix, integrat per Ràdio Flaixback i Flaix FM. Al llarg de la seva trajectòria professional, el periodista ha col•laborat en diverses ocasions amb TV3 en programes com ‘Mikimoto club’, ‘Persones Humanes’, ‘Som i serem’, Solvència Contrastada’, ‘El capità Enciam’, els especials ‘Drogues, te’n pots sortir’ i ‘El mètode Larson’ o propostes més properes com ‘Afers Exteriors’.

Davant del repte, Miquel Calçada assegura sentir-se ‘una persona privilegiada per poder fer ‘La Marató de TV3′. És un espai que transcendeix el que és un programa de televisió i la pròpia televisió. La meva feina serà senzillament que arribi a l’’espectador allò que ha preparat un equip de moltíssima gent que treballa tot l’any per a aquest dia. I espero fer-ho el millor que sé!’.

Aquest any, el programa en directe anirà destinat a les malalties cardiovasculars, que són la primera causa de mort a les societats occidentals, per davant d’altres malalties, com el càncer. En aquesta edició ees mostrarà què provoca l’arteriosclerosi i quines conseqüències té; hi haurà testimonis de persones que han sobreviscut a un atac de cor i es parlarà de les arítmies i de la mort sobtada, i sobretot dels infants i dels joves que tenen alteracions genètiques al cor.

‘La Marató’ va ser el programa de televisió pioner a l’estat espanyol destinat a recaptar fons per a la investigació de diverses malalties, com el càncer, la síndrome de Down, la sida, la diabetis o les malalties mentals, entre d’altres. En aquest sentit, és l’espai televisiu que més solidaritat i col·laboració econòmica obté cada any a Espanya.

En l’última edició, dedicada al dolor crònic, ‘La Marató’ va recaptar 7.116.000 euros. Amb els més de 51 milions d’euros que s’han recaptat en aquests últims 15 anys s’han pogut finançar més de 575 projectes d’investigació biomèdica.