Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Periódico s’acarnissa contra Fachin i assegura que provoca fuga de vots cap al PSC

El Periódico s'ha convertit en una eina de pressió en tota regla per a intentar frenar a tota costa el procés i el referèndum del pròxim 1 d'octubre. En un article de dubtosa rigorositat s'empesca que la posició del líder de Podemos a Catalunya, Albano Dante Fachin, que està a favor de la celebració del referèndum, provoca una fuga de vots cap al PSC.

Redacció
Redacció 10/08/2017
Pressió per cessar Fachin
 
El Periódico vol acabar amb el líder de Podemos a Barcelona per haver donat suport a la celebració del referèndum. Per aconseguir-ho s'ha empescat un article citant fonts del CIS on assegura que el fet que la formació lila estigui a favor de l'1-O li resta vots de classe obrera no qualificada: “l'amenaça de fuites s'accentua amb un PSOE en plena remuntada i defensor de la plurinacionalitat”, afegeix l'article.
 
Els votants no li fan confiança
 
Després d'analitzar el perfil de votants d'Esquerra, d'En Comú Podem i de Podemos, l'article acaba sentenciant que Dante Fachin no acceptés formar part del nou projecte de Colau encara cou a Madrid i, a més, que “la picada d'ullet de Podem a 'Procés' també complica la idea d'En comú Podem sobre la seva aposta per la plurinacionalitat”.