Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

El Periódico i la Vanguardia perden els papers als seus editorials

El Periódico i La Vanguardia perden els papers en les valoracions que fan als seus editorials sobre la proposta de resolució que ahir van presentar Junts pel Sí i la CUP. “Pas cap a l’abisme”, “pompós text”, “forassenyada iniciativa” o “camí que porta la societat enlloc”, diu el diari del Grupo Zeta, mentre que el Grupo Godó no es queda curt: “Col·lisió”, “missatge impropi”, “s’està cedint a una falsa urgència històrica”, “les coses no s’estan fent bé”, “no ho comparteixen el gruix dels catalans que van votar el 27S”…

Redacció
Redacció 28/10/2015

El Periódico, com si Catalunya es dirigís a una guerra civil

Els dos grans rotatius del país fan el discurs de la por i l’abisme. Per exemple, El Periódico, com si Catalunya estigués anant a una guerra civil, diu: “Encara estem a temps de no traduir les paraules del paper en fets dels quals tots ens hàgim de penedir”. I continua acceptant qualsevol decisió democràtica menys aquesta: “Totes les causes democràtiques són respectables, però cap justifica un camí que porta la societat enlloc”. La Vanguardia també pretén espantar la població: “les actituds unilaterals són perilloses “. Fins i tot, en un altre article d’opinió, el director del rotatiu del Grupo Godó, Màrius Carol, descriu el procés com un “malson”.

Tot ordit per la CUP? 

Els dos editorials coincideixen a mostrar-se estranyats per la mesura, tot i que és el primer pas d’un full de ruta que fa mesos que es coneix. A més, intenten ser encara més alarmistes afirmant que la CUP duu la iniciativa i que s’estan imposant les seves tesis: “CDC sembla haver perdut la iniciativa i té desconcertat part del seu electorat tradicional, que no comprèn per què s’ha presentat tal proposició”. El diari no aclareix si per ‘electorat tradicional de CDC’ es refereix a les escasses persones que van votar Unió el 27-S. 

Relacionats