Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

El Periódico acusa el president d’Òmnium de ser xenòfob i etnicista

En un article titulat  “La caverna nostrada” el periodista d’El Periódico,  Xabier Barrena, fa una peculiar biografia del nou president d’Òmnium, Quim Torra, que trufa amb frases en negreta que atribueix a l’editor i activista cultural.  L’article comença amb una cita sense autor d’un suposat “polític marcadament independentista però als antípodes de l'etnicisme” que hauria exclamat: “tant de bo el procés serveixi perquè puguem reconèixer que també nosaltres, com tot país normal, tenim la nostra caverna”. 

Redacció
Redacció 23/07/2015

Un article carnassa per a la caverna mediàtica espanyola

A partir d’aquesta frase, l’articulista desgrana la biografia de l’advocat, Quim Torra i cita un seguit de frases que atribueix al nou president d’Òmnium i que permet concloure al periodista el caràcter xenòfob i etnicista d’aquest.  “I sí. Quim Torra és l'autor de totes les frases en negreta que trufen aquesta peça, excepte la primera. La que adverteix de l'existència d'una caverna nostrada. Etnicista i xenòfoba”. L’article ben segur farà les delícies de la caverna mediàtica espanyola i de l’unionisme.

Les frases atribuïdes al nou president d’Òmnium tretes de context:

«Vergonya és una paraula que els espanyols fa anys que han eliminat del seu vocabulari».

«Sentir parlar Albert Rivera de moralitat és com sentir els espanyols parlar de democràcia».

«Els espanyols només saben espoliar». «[Els del PSC], pobres, parlen l'espanyol com els espanyols». «Els catalans anem en cotxes particulars i ens ho paguem tot. No com els espanyols».

«Fora bromes. Senyors, si seguim aquí alguns anys més correm el risc d'acabar tan bojos com els mateixos espanyols». «Sobretot, el que sorprèn és el to, la mala educació , la xuleria espanyola, sensació d'immundícia. Horrible».

«Evidentment, vivim ocupats pels espanyols des de 1714».
 

Relacionats