Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Pep Guardiola més dolç i solidari

Kim Bosch ha fet una reproducció perfecta de l’entrenador del Barça, Pep Guardiola, amb xocolata i a mida real. Aquest pastisser de Pineda de Mar ha utilitzat 600 quilos de xocolata i hi ha dedicat 1.500 hores de treball per confeccionar aquesta peculiar Mona de Pasqua amb finalitats solidàries. A més de Guardiola, aquesta obra d’art reprodueix la plaça Sant Jaume de Barcelona, amb l’Ajuntament i el palau de la Generalitat, així com els tres títols en joc als quals aspira el Barça: la Lliga, la Copa del Rei i la Lliga de Campions. Paral·lelament la pastisseria ha obert un compte corrent per rebre donatius que es destinaran al Casal dels Infants del Raval. La xocolata de la Mona també serà per a ells.

Redacció
Redacció 22/03/2009

El pastisser Kim Bosch creu que el Barça guanyarà enguany els tres títols en joc i aquesta és la predicció que fa amb l’elaboració d’una Mona de Pasqua que reprodueix l’entrenador, Pep Guardiola, celebrant a la plaça Sant Jaume la consecució dels tres trofeus. L’escultura s’ha fet amb 600 quilos de xocolata, ocupa una superfície de 6,6 metres quadrats i s’hi ha destinat 1.500 hores de treball.

Segons Bosch, els valors de prudència, humilitat i treball en equip que transmet l’entrenador del Barça són els que han dut l’equip de la pastisseria a fer-li aquest petit homenatge. Davant el gran impacte visual que ha generat la Mona, Kim Bosch ha explicat que el secret és ‘conèixer bé les temperatures i textures de la xocolata i tenir unes bones mans per crear’.

L’objectiu de la creació és doble. D’una banda pretén donar a conèixer l’art de treballar la xocolata i, des d’una vessant més solidaria, vol estimular la generositat envers els més desafavorits. En aquest sentit, la pastisseria ha obert un compte corrent per rebre donatius que es destinaran al Casal d’Infants del Raval, que treballa des de fa més de 25 anys per lluitar contra les desigualtats i l’exclusió social.

Bosch ha recordat que malgrat les ‘dificultats’ que les famílies viuen en l’actual context de crisi econòmica, ‘vivim al primer món i tenim les necessitats bàsiques cobertes’. És per això que, segons el pastisser, cal fer esforços per ajudar als sectors més desafavorits, com els nens del Casal dels Infants. La Caixa, Nestlé i l’Ajuntament de Pineda de Mar també participen en aquest projecte.