Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Patronat Català Pro Europa es converteix en el Patronat Catalunya-Món i serà presidit per Carod-Rovira

El Patronat Català Pro Europa ha decidit refundar aquesta institució i a partir d’ara passarà a anomenar-se Patronat Catalunya-Món. Així ho ha decidit el ple del Patronat, reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat, amb l’objectiu de potenciar la projecció i la presència de la societat catalana i les seves institucions en l’àmbit internacional. El nou patronat estarà presidit pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. Fins ara, el patronat estava presidit pel president de la Generalitat, José Montilla. El ple ha designat Maria do Carmo Marques-Pinto de Dalmau com a secretària general, en substitució d’Anna Terrón. D’aquesta manera, Carod recupera qui va ser directora general de Relacions Internacionals.

Redacció
Redacció 22/11/2007

El Patronat Català Pro Europa es va crear l’any 1982 i ara es reforma per fer front als nous reptes. De fet, passarà a formar part de l’estructura de política exterior a càrrec del Departament de la Vicepresidència.

La nova entitat donarà suport al Govern i al conjunt d’entitats econòmics, acadèmiques i de l’administració local que en són membres, es constituirà en una plataforma de representació i promoció dels interessos de la societat catalana a l’exterior, farà un seguiment actiu dels esdeveniments internacionals d’interès a Catalunya i promourà la formació d’experts en relacions internacions que puguin servir l’administració catalana en aquest àmbit.

Carod recupera una exdirectora general

Amb la designació de Maria do Carmo Marques-Pinto de Dalmau com a secretària general del nou patronat, Carod-Rovira recupera la qui va ser directora general de Relacions Internacionals. Marques-Pinto de Dalmau va deixar d’ocupar aquest càrrec al maig, quan Carod va decidir fer una reestructuració a la Secretaria d’Afers Exteriors per motius tècnics i ‘disfuncions’. Aleshores, Albert Royo també va deixar de ser secretari d’Afers Exteriors.

Maria do Carmo Marques-Pinto de Dalmau és llicenciada en dret i postgraduada en Estudis Europeus. Ha estat funcionària del Consell de la UE i professora de dret comunitari de la UPF.

La fins ara secretària general, Anna Terrón, ha presentat la seva renúncia per dedicar-se en exclusiva a les seves responsabilitats com a secretària per a la Unió Europea (UE) i delegada del Govern davant de la UE.