Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Partit Demòcrata, al Gobierno: ”està disposat a matar per la unitat d’Espanya?”

Redacció| “El govern espanyol, a través de l'exèrcit, està disposat a matar ciutadans que de manera pacífica defensen la República catalana, per defensar la unitat territorial d’Espanya?”. Aquesta és la pregunta que ha registrat la diputada del Partit Demòcrata i membre de la Comissió de Defensa al Congrés espanyol, Míriam Nogueras, per a la ministra María Dolores de Cospedal. Ho ha fet en referència a les recents declaracions al diari ABC en que ella mateixa ha explicat que “l'exèrcit espanyol estava preparat per intervenir” en el conflicte català. 

 

Redacció
Redacció 08/01/2018
La diputada també va registrar -el passat 28 de desembre- altres preguntes dirigides al Partit Popular. A la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, li pregunta si sabia quins eren els plans del Gobierno si Puigdemont feia efectiva la República (en relació a les declaracions en que Levy deia, després del 27 d’octubre,  que “si Puigdemont proclama la República, posa en risc la vida dels ciutadans”). En aquest sentit, Nogueras pregunta si el Gobierno volia “espantar la població i així condicionar la seva ideologia” i demana explicacions per les paraules de Levy. 
 
La darrera pregunta de Nogueras té a veure amb la brutalitat de la policia espanyola durant el referèndum de l'1 d'octubre: “Ha pensat el govern espanyol a demanar disculpes públicament als més de mil votants catalans tractats pels serveis mèdics després del es actuacions dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat l’1-O?”. L'Estat té un termini de dos mesos per contestar a la diputada, tot i que no hi està obligat.