Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Partit Català d’Europa de Pasqual Maragall ja apareix a la Viquipèdia

El Partit Català d’Europa, impulsat per l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ja apareix a la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure a Internet. L’enciclopèdia explica que el partit va ser registrat l’any 1998 per l’expresident en una notaria de la ciutat de Tarragona, després d’haver deixat l’alcaldia de Barcelona. El mateix Maragall ho va explicat el passat 20 d’octubre, en la mateixa roda de premsa on va anunciar que li havien diagnosticat un principi d’Alzheimer. La Viquipèdia inclou el Partit Català d’Europa en el llistat de formacions que formen el Partit Demòcrata Europeu, on també s’inclou el Partit Nacionalista Basc (PNB).

Redacció 09/11/2007

L’enciclopèdia descriu el Partit Demòcrata Europeu com una formació iniciada el 14 d’abril del 2004 per François Bayrou i Fracesco Rutelli, que en són copresidents, i fundat oficialment el 9 de desembre del 2004 a Brussel·les sota la presidència d’honor de Romano Prodi. La seva ideologia és el ‘centrisme’ i ‘l’eurofederalisme’, segons la mateixa enciclopèdia.

En el llistat de membres, el primer que hi apareix és el Partit Català d’Europa, de l’àmbit Catalunya, juntament amb el Camí del Canvi de la República Txeca, La Margarita italiana, el Moviment dels Ciutadans pel Canvi belga, els Nous Horitzons de Xipre, el Partit del Treball lituà, el Partit Nacionalista Basc i la Unió per la Democràcia Francesa.