Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Parlament reclama l’ús del català en la compra de bitllets de tren per Internet

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir a la tarda per unanimitat la proposta de resolució que va fer CiU d’instar el ministeri de Foment espanyol a garantir el servei de compra de bitllets de trens per internet en català, especialment els del TGV Barcelona-Madrid. La proposta també insta a ‘respectar el dret d’opció lingüística en totes les aplicacions de compra per Internet del portal de Renfe que s’obrin a partir d’ara’.

Redacció
Redacció 12/03/2009

El diputat de CiU Carles Puigdemont, que va presentar la proposta davant la Comissió de Política Territorial, va dir que ‘no és presentable’ que aquest servei no estigui disponible en català, ‘que és oficial conjuntament amb el castellà’, i va recordar que l’única opció lingüística a banda del castellà és l’anglès.

Puigdemont va denunciar també la ‘manca de sensibilitat de l’empresa pública envers la llengua pròpia oficial de Catalunya’, una actitud que espera que ‘Renfe corregeixi i ofereixi en un temps raonable l’opció lingüística també en llengua catalana’, després de l’acord assolit al parlament. També va dir que aquesta reivindicació ‘no és només una qüestió de voluntat política, sinó de respecte a l’Estatut de Catalunya’.