Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Parlament Europeu també malgasta

No només l’Estat espanyol llença diners en despeses innecessàries: Una institució a priori tant respectable com el Parlament Europeu també dilapidarà recursos públics a cabassos. I no ens estem referint […]

Redacció
Redacció 27/05/2010

No només l’Estat espanyol llença diners en despeses innecessàries: Una institució a priori tant respectable com el Parlament Europeu també dilapidarà recursos públics a cabassos.

I no ens estem referint a la doble seu de l’Eurocambra, que històricament viu a cavall d’Estrasburg i Brussel·les, amb la conseqüent duplicitat de despeses que això suposa. Ens estem referint al darrer caprici dels responsables del Parlament Europeu, que en el marc d’un programa de 5 milions d’euros per permetre el treball en línia dels parlamentaris s’ha decidit que cal regalar a cada eurodiputat un dels nous iPad d’Apple.

Comptant els 500 euros que costarà cada terminal quan es posin a la venda aquest divendres, i multiplicant el preu de l’iPad pels prop de 800 eurodiputats que hi ha al Parlament Europeu la despesa s’enfila fins als 400.000 euros, i aquí cal sumar-hi el preu de la connexió mensual dels 800 aparells. I tot tenint en compte que els eurodiputats ja disposen d’ordinadors portàtils i telèfons mòbils a càrrec de tots els europeus.

Tal com destaca el blogaire Xavier Vidal, la decisió de comprar els iPad és condemnable perquè avui per avui existeixen alternatives més econòmiques que els productes d’Apple, fabricades a Europa i que utilitzen programari lliure. A més el moment tampoc ha estat idoni, enmig de la crisi econòmica i amb els Estats de la Unió impulsant impopulars les mesures de dèficit. Els responsables de l’Eurocambra s’ho podien haver pensat dues vegades.