Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Parlament Europeu obligarà les administracions a utilitzar vehicles ecològics

|

- Publicitat -

L’Eurocambra ha aprovat la directiva comunitària per 641 vots a favor, 137 en contra i 24 abstencions. Quan aquesta entri en vigor, totes les autoritats de contractació pública, les entitats adjudicadores i les operadores hauran de tenir en compte quan comprin vehicles el seu consum, les emissions de gasos contaminants i el temps de vida útil de l’energia que utilitzen. La directiva afecta els autobusos urbans i els de transport de passatgers per carretera que ofereixin un servei públic, els vehicles oficials, etc.

No obstant això, queden exclosos de la normativa els vehicles d’urgències mèdiques, de bombers, de cossos policials i de les forces armades. També els que estan destinats a usos molt específics com ara els que s’utilitzen per a la construcció, pels ports, pels aeroports i per a la defensa civil.

Publicitat

Es calcula que la contractació anual de vehicles per part de les autoritats públiques se situa al voltant dels 110.000 turismes, 110.000 vehicles industrials lleugers, 35.000 camions i 17.000 autobusos. Aquestes xifres representen gairebé un 1% de la quota de mercat dels automòbils, al voltant del 6% de la de furgonetes i camions, i un 33% de la quota de mercat dels autobusos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut