Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Parlament Europeu celebra que Barcelona sigui la seu de la UpM

|

- Publicitat -

L’informe, aprovat per 521 vots a favor, 44 en contra i 13 abstencions, afirma que la Secretaria de la UpM pot donar una empenta a las relacions euromediterrànies ‘gràcies a la seva capacitat operativa i al valor polític dels seus membres’. L’Eurocambra demana que comenci a funcionar el més aviat possible amb l’objectiu de demostrar que és possible superar les actuals tensions a través de la promoció de projectes concrets de cooperació mútua.

En el text, el Parlament Europeu també expressa la seva preocupació per l’agreujament del conflicte entre Israel i Palestina, que ha afectat el diàleg polític entre els participants en la cooperació euromediterrània. A més, els eurodiputats demanen que la UpM serveixi també per millorar la cooperació en matèria de la lluita contra el terrorisme internacional, el narcotràfic, el crim organitzat i el tràfic de persones.

Publicitat

La proposta coneguda com a Procés de Barcelona: Unió per al Mediterrani té l’objectiu d’impulsar propostes i projectes que contribueixin a la pau i a la prosperitat dels països de la ribera sud del mediterrani. L’any 2008 es van ampliar i concretar els objectius, entre els quals destaquen millorar la integració econòmica i territorial així com la cooperació ecològica i climàtica.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut