Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Parlament Europeu condemna de nou els abusos urbanístics del País Valencià

327 diputats del Parlament Europeu contra el 222 han aprovat una resolució molt dura amb l’especulació urbanística a l’Estat espanyol i sobretot el que s’ha produït al País Valencià. L’informe retreu l’actitud dels promotors i demana l’actuació de les autoritats regionals. També les incita a estudiar possibles compensacions. La resolució diu que els plans urbanístics no responen en absolut a les necessitats reals de les ciutats.

Redacció
Redacció 22/06/2007

Ahir el Ple del Parlament Europeu es va tornar a pronunciar contra l’especulació urbanística a l’Estat espanyol i concretament al País Valencià, com ja ho va fer l’any 2005 amb l’informe Fourtou. L’informe retreu l’actitud dels promotors i demana l’actuació de les autoritats regionals. També les incita a estudiar possibles compensacions.

El PP espanyol es va quedar en minoria dins dels 222 vots en contra davant dels 327 vots a favor de l’Eurocambra, que va aprovar una resolució que “lamenta profundament” que els abusos dels quals adonen en l’informe sobre la visita de parlamentaris a Espanya al març  “s’hagin estès a diverses regions espanyoles, especialment al País Valencià”.

La resolució del Parlament Europeu fa una enumeració molt contundent. En destaquem algues: fa una enèrgica condemna i oposició als macroprojectes d’urbanització espanyols especialment els del país valencià, a més diu que no responen en absolut a les necessitats reals de les ciutats. Afegeix que els processos d’urbanització no són sostenibles en el plànol ambiental i tenen un impacte desastrós en la identitat històrica i cultural de les zones afectades. Diuen que s’hauria d’aplicar la legislació espanyola i prohibir que les decisions d’autoritats locals i regionals vulnerin aquests drets. És important també l quan expressa el dubte sobre els mètodes de selecció dels promotors i agents urbanitzadors i diu que aquests tenen competències excessives. per acabar insta a les autoritats regionals que creuen comissions administratives especials