Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Eurocambra admet la denúncia ecologista contra el circuit urbà de Fórmula 1 de València

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha admès a tràmit la queixa que van presentar Ecologistes en Acció de València el passat mes de maig contra la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a València, segons han informat fonts d’aquesta associació.

Segons han explicat les mateixes fonts a través d’un comunicat, la queixa, que van presentar conjuntament amb la plataforma ciutadana Fórmula Verda, advertia que la construcció del circuit ‘estava envoltat d’unes característiques d’urgència i desinformació, que s’escapaven del marc legal vigent ‘.

Redacció
Redacció 09/11/2008

L’opinió dels Ecologistes en Acció és que el projecte havia d’haver-se sotmès a una avaluació ‘pels greus impactes ambientals que comportava la construcció i funcionament del circuit de competició’.

La presentació d’aquesta queixa, han recordat, va venir motivada perquè als previsibles impactes ambientals del circuit, derivats de la contaminació acústica, se sumaven les emissions atmosfèriques i l’ocupació de l’antiga llera del riu Túria i els seus voltants, que són considerades zones verdes. Així mateix han denunciat que el projecte no va ser sotmès a una avaluació ambiental estratègica i que per part de l’administració del govern valencià i municipal hi va haver un ‘nul interès’ per facilitar la informació que se’ls va sol•licitar des de la diferents organitzacions veïnals, socials i sindicals.