Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Parlament envia al CAC la proposta de dotze candidats al consell de la CCMA

Els grups de CiU, PSC-CpC, ERC, PPC i ICV-EUiA han presentat aquest matí al registre del Parlament una proposta conjunta amb els dotze candidats al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Els candidats proposats són Anna Balletbò, Joan Manuel del Pozo i Angela Vinent, proposats pel PSC; Eduard Berraondo, Marc Puig, Brauli Duart i Roger Loppacher, proposats per CiU; Albert Sàez, proposat per ERC; Núria Llorach, proposada conjuntament per CiU i ERC; Xavier Guitart, proposat conjuntament per ERC i PSC; Armand Querol, proposat pel PP; i Josep Vinyeta, proposat per ICV. L’elecció del consell de govern correspon al ple de la cambra per majoria de dos terços, és a dir, amb el suport d’un mínim de 90 dels 135 diputats, un cop han rebut el vist-i-plau del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i de la mateixa cambra.

Redacció 11/01/2008

La proposta va signada pels portaveus dels cinc grups parlamentaris: Oriol Pujol (CiU), Miquel Iceta (PSC-CpC), Joan Ridao (ERC), Carina Mejias (PPC) i Jaume Bosch (ICV-EUiA). El president del Parlament, Ernest Benach, d’acord amb la resta de membres de la Mesa, ha admès a tràmit la proposta amb els dotze noms proposats i ja l’ha fet arribar aquest mateix matí al president del CAC, Josep Maria Carbonell, perquè aquest organisme faci l’informe d’idoneïtat preceptiu. Segons ha pogut saber l’ACN, aquest informe podria arribar a la cambra catalana dimecres de la setmana vinent.

En aquest sentit, la Llei 11/2007, de l’11 d’octubre, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, estableix que correspon al CAC ‘emetre un informe sobre cadascun dels candidats relatiu a llur capacitat i idoneïtat per ocupar el càrrec’, i que per fer-ho ‘ha de valorar especialment que hagin exercit funcions d’administració, d’alta direcció, de control o d’assessorament, o funcions de responsabilitat similar en entitats públiques o privades’.

Després que el CAC enviï al Parlament l’informe emès, els candidats seran cridats a comparèixer davant la comissió corresponent per sotmetre’s a examen públic. Si la comissió no fa cap objecció a cap candidat, la designació del consell de govern podrà ser inclosa en l’ordre del dia d’una sessió plenària. Segons diverses fonts, la seva designació podria fer-se durant el ple del dia 23 de gener.

En relació al futur president del consell de govern de la CCMA, tot indica que serà Albert Sáez, actual secretari de Mitjans de Comunicació del Govern. Tot i així, fonts de CiU asseguren que no hi ha res tancat encara i que ‘hi ha negociacions pendents’. De fet, el secretari executiu de comunicació i estratègia de CDC i portaveu del partit, David Madí, va manifestar aquest dijous que Sáez tenia ‘mig vot’ de Convergència, però que s’hauria de guanyar l’altre mig que li falta per ser president. En qualsevol cas, fonts consultades han explicat que representants del PSC varen posar-se en contacte, dijous passat, amb dirigents de la federació nacionalista per tal de llimar els obstacles pendents i facilitar l’elecció de Sáez com a president de la CCMA.