Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Parlament desestima homenatjar els jugadors catalans que van guanyar el Mundial per Espanya

Els futbolistes catalans que van guanyar el Mundial amb la selecció espanyola, no rebran cap homenatge des del Parlament. La Mesa així ho ha decidit després que el PP hagués realitzat la proposta que pretenia honorar públicament els jugadors catalans de ‘La roja’. Els populars s’han quedat sols en aquesta proposta que ha rebut el vot contrari de CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA. Alguns jugadors catalans de la selecció espanyola però ja han estat protagonistes de diversos homenatges a les seves ciutats natals. És el cas de Sergio Busquets, Joan Capdevila o Víctor Valdés.

Redacció
Redacció 28/07/2010

La proposta del PP d’homenatjar als jugadors catalans que van guanyar el Mundial amb la selecció espanyola no tirarà endavant. CiU, PSC, ERC e ICV-EUiA han votat en contra de la iniciativa, que només ha rebut el vot positiu dels populars. La formació liderada per Alícia Sánchez-Camacho s’ha mostrat molt crítica amb el vot de les altres forces parlamentàries, i les ha acusat d”ignorar la realitat social de Catalunya’.

Homenatges a les localitats natals

Dolors Montserrat, portaveu parlamentària del Partit Popular, ha lamentat que aquest homenatge ‘no es pugui fer amb naturalitat a Catalunya’ ja que si que es realitza a la resta d’Espanya. La popular s’ha dirigit al PSC acusant-lo de tenir ‘complexes’.

Diversos jugadors catalans de ‘La roja’ però si que han rebut homenatges a les seves ciutats natals. Ha estat el cas de Sergio Busquets, que va ser protagonista a Ciutat Badia, Joan Capdevila, que va rebre els honors a Tàrrega i Víctor Valdés que va ser homenatjat aquest dilluns a Gavà. Arenys de Mar està preparant una festa dedicada al jugador Cesc Fàbregas.