Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Parlament demana la destitució de la ministra de Foment

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest divendres demanar al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que es depurin ‘responsabilitats tècniques i polítiques’ arran de la crisi de Rodalies i les obres del TGV, ‘començant per la destitució de la ministra de Foment com a principal responsable polític’. Aquest punt, un dels presentats tres de la proposta de resolució d’ERC i ICV-EUiA, ha estat aprovat per tots els grups de la cambra, a excepció del PSC, que s’ha quedat sol, trencant-se així la unitat de vot dels socis del Govern.

Redacció
Redacció 16/11/2007

Un cop aprovat aquest punt, els grups de l’oposició han retirat les seves respectives propostes. El president de la Generalitat, José Montilla, no ha assistit a la votació. El PSC ha recordat que aquest divendres al matí estava al Palau de Pedralbes a la reunió de la Regleg.

Sense el president, el PSC s’ha quedat avui a migdia tot sol al parlament defensant la continuïtat de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Així s’ha donat l’extranya combinació entre els grups, CiU, ERC, ICV, PP i Ciutadans, quen han votat una resolució demanant la dimissió de Magdalena. Això palesa la divisió dels partits que integren el govern, perquè el PSC s’oposarà a la reprovació que els altres votaran.