Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Parlament crearà una ponència conjunta per elaborar la Llei de transparència i accés a la informació pública

El Parlament crearà una ponència conjunta per elaborar la Llei de la transparència i d’accés a la informació pública. ERC ha registrat aquest dijous una sol·licitud subscrita per tots els grups excepte Solidaritat Catalana per la Independència. En un comunicat, la portaveu d’ERC, Anna Simó, ha celebrat que gairebé tots els grups s’hagin sumat a la proposta, perquè així ‘es garantirà que la llei sigui estable i vagi més enllà dels canvis en les majories parlamentàries’. Simó ha dit que una llei com aquesta contribuirà a l’enfortiment dels valors de la democràcia i de la transparència. Ha recordat, a més, que accedir a la informació pública és un dret que recull l’Estatut.

Redacció
Redacció 11/02/2011

Simó ha apuntat que la llei respon a un doble objectiu: obligar els poders públics a difondre informació de caràcter públic, perquè estigui a l’abast de la ciutadania, però també garantir que a qualsevol ciutadà se li trameti la informació que hagi sol·licitat a un ens públic.

També ha remarcat que aquesta llei és una de les mesures que han resultat més efectives a la resta de països europeus per combatre la corrupció com a mecanisme de prevenció, i l’estat espanyol és dels pocs d’Europa que encara no en té una d’aquestes característiques.