Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Parlament aprova la creació de l’Oficina Antifrau amb l’oposició del front CiU-PP

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la Llei de creació de l’Oficina Antifrau amb els vots favorables dels partits que donen suport al Govern d’Entesa, amb l’oposició de CiU i PP i l’abstenció de Ciutadans. La principal crítica de l’oposició és el xoc competencial que diuen que hi ha entre l’oficina i la Sindicatura de Comptes i la de Greuges.

No obstant això, el conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha manifestat que l’oficina ‘neix amb la missió d’ocupar les escletxes que no estan cobertes ni pels òrgans del Poder Judicial ni per les institucions de control existents’. El conseller també ha ressaltat que hi haurà ‘tolerància zero per les pràctiques fraudulentes’.

L’OAC estarà adscrita al Parlament i s’encarregarà de prevenir i investigar possibles casos d’ús o destinació il·legal de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular d’aquests fons. La llei ha hagut de superar nombrosos entrebancs i ha estat un dels empenys d’ERC en els dos executius en què ha participat ja que el projecte es va començar a gestar en el primer govern catalanista i d’esquerres tot i que la poca complicitat del PSC de Maragall va obligar a aparcar-lo.

Redacció
Redacció 22/10/2008

La Llei de creació de l’Oficina Antifrau de Catalunya estarà adscrit al Parlament i té per objectiu la lluita contra la corrupció a l’Administració. Així, s’encarregarà de prevenir i investigar possibles casos d’ús o destinació il·legal de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular d’aquests fons.