Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Parlament admet una iniciativa legislativa popular per prohibir les curses de toros a Catalunya

|

- Publicitat -

Els promotors han presentat una Proposició de llei de modificació de l’article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals aprovat pel decret legislatiu 2/2008, del 15 d’abril, en què es demana que quedin prohibides ‘les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les ‘sorts’ de la pica, les banderilles i l’estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que se celebrin a les places de braus o fora d’elles’, llevat de les festes amb bous sense mort de l’animal (correbous) que es facin en localitats on tradicionalment se celebren. La proposta també contempla que el Govern hagi de compensar econòmicament els propietaris de les places de toros.

Els promotors d’aquesta ILP són Albert Guerra, Jennifer Berengueras, Raul Romero, Enric Gallego, Anna Mula, Alejandra García, Manel Macià, Debora Parris, Leonardio Héctor Anselmi, Helena Escoda i Rut Carrillo.

Publicitat

La comissió ha de segellar i numerar els fulls i retornar els plecs a la comissió promotora, que té cent vint dies hàbils, ampliables a seixanta més, per reunir les cinquanta mil signatures. Les persones que donin suport a la iniciativa han de fer constar, juntament amb la signatura, el nom i el cognom, el número del DNI o el d’identificació de la targeta d’estranger, i el domicili. Totes aquestes dades han de ser autenticades.

Si la proposta finalment aconseguís cinquanta mil signatures validades, aleshores en començaria la tramitació pròpiament parlamentària. Els grups hi podrien presentar esmenes a la totalitat, i la Junta de Portaveus podria incloure en l’ordre del dia d’un ple el debat de totalitat de la Proposició. Aquest debat en el ple començaria, segons el Reglament, amb la presentació de la iniciativa per un membre de la comissió promotora. Si la Proposició superés el debat de totalitat, se seguiria tramitant en comissió i retornaria al ple per al debat i la votació finals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut