Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Papa Francesc voldria una cerimònia tant sols catòlica per les víctimes de #Germanwings ?

Barcelona (ACN).- Església Plural s'ha sumat aquest diumenge al malestar d'administracions i també de confessions religioses pel format que tindrà finalment la cerimònia en record a les víctimes de la tragèdia aèria dels Alps francesos que se celebrarà avui a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. L'entitat cristiana ha fet públic en un comunicat el seu “sentiment de dolor i vergonya” pel que considera una “imposició” de l'arquebisbat de Barcelona, ja que l'acte serà principalment una missa catòlica, sense respectar la laïcitat o la diversitat de creences que professaven les víctimes. Per aquest motiu, demana als assistents que expressin de manera respectuosa però contundent el seu desacord. En el comunicat també es critica la docilitat del Governs català vers la decisió del cardenal de Barcelona

Redacció
Redacció 27/04/2015

Protesta efectiva davant l’actitud de l’església oficial

“Fem una crida als catòlics que participin en el funeral, així com a les autoritats civils que hi siguin presents, a fer patent, d'una manera respectuosa amb el sentit de l'acte, el malestar i el desacord amb el seu format”, reclama Església Plural. “I la manera que considerem més oportuna és la de no anar a rebre la comunió en el moment que aquesta es reparteixi i quedar-se tothom dret en el seu seient”, afegeix.

El Papa Francesc acceptaria aquest sectarisme?

“De res han servit les peticions i les notes de queixa que determinats sectors de l'església catòlica, així com també altres esglésies cristianes amb presència a Catalunya, han fet públiques aquests dies”, afirma l'entitat en un altre moment del comunicat. “En una societat laica com la catalana, cal diferenciar els actes religiosos propis d'una determinada confessió, dels actes civils on hi participen representants de les diverses religions i creences presents en el país”, es pot llegir també en l'escrit que lluny, d'una “cerimònia d'Estat”, considera que “ens pot suggerir més aviat una altra època en què l'Església i l'Estat es confonien”.

Església Plural critica que el Govern de la Generalitat per la supeditació al format imposat per la jerarquia catòlica

Dissabte, representants de diverses confessions religioses com la protestant i la jueva feien també públic un escrit on també es criticava el format de la cerimònia. Però, a diferència d'aquests, Església Plural ha anat més enllà i també ha criticat el Govern de la Generalitat pel fet que “s'hagi supeditat al format imposat per la jerarquia catòlica”. “En aquests funeral Europa no veurà pas representat un país modern, sensible i respectuós amb la llibertat de creences”, subratlla.