Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El Palau Robert inaugura un cicle de concerts nocturns amb músics mediterranis

El Palau Robert inicia un cicle de concerts que, fins al pròxim 26 de juliol, portarà als seus jardins un total de cinc actuacions musicals i la projecció d’una pel·lícula. El grup Manel Camp Jazz Quartet serà l’encarregat d’inaugurar avui dijous al vespre el cicle ‘Les nits d’estiu al jardí del Palau Robert 2007’. Hi haurà actuacions procedents de la Mediterrània, del Pròxim Orient i del nord d’Àfrica.

Redacció 29/06/2007

El programa d’actes de Les nits d’estiu al jardí del Palau Robert inclou un total de cinc audicions musicals i, com és tradicional, com a cloenda es projectarà una pel·lícula a l’aire lliure. En aquesta ocasió s’ha escollit Tatuaje, un film dirigit per Bigas Luna i basat en la novel·la homònima de Manuel Vázquez Montalbán.

Enguany tots els músics que participen en el cicle són procedents de la Mediterrània: Manel Camp Jazz Quartet, Daniel Cros i Maracandente, Josep Tero, Orquestra Àrab de Barcelona i Sinouj. Al llarg dels concerts es podrà escoltar ritmes afrollatins com ara el ‘guaguancó’, el ‘danzón’, el bolero o el merengue, entre d’altres, en el concert ‘Aire de mar’ que oferirà Daniel Cros i Maracandente.

També s’hi presentarà el nou disc de Josep Tero, D’amor i de frontera, que recull textos, antics i nous, de Grècia i Catalunya, i poemes d’amor de Miquel Martí Pol, Carles Duarte i Carles Fages de Climent. L’Orquestra Àrab de Barcelona, per la seva banda, oferirà un repertori de melodies i cançons del Pròxim Orient i del nord d’Àfrica, i el grup Sinouj mostrarà un tipus de música basada en una fusió entre el jazz i les diferents tradicions musicals del Magrib i d’Orient.

L’organització de ‘Les nits d’estiu’ al Palau Robert compta amb la col·laboració de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), i de L’Agència Catalana de Notícies (ACN) i ANSAmed. L’entrada a tots els concerts del cicle és gratuïta, tot i que el públic que ho podrà fer una aportació voluntària que es destinarà íntegrament a UNICEF, l’òrgan de les Nacions Unides que té com a objectiu protegir els drets de la infància a tot el món.