Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Matas perd la majoria absoluta i Camps l’augmenta

|

- Publicitat -

Una de freda i una de calenta:

Publicitat

A les Illes Balears hi podria haver un canvi de color polític. A Jaume Matas sembla que Maria de la Pau Janer no ha acabat de donar-li sort, ja que ha perdut la majoria absoluta. Ara, si els populars volen governar hauran de pactar per evitar un coalició de tots els altres partits. La suma d’aquests desbancaria els conservadors del poder. La cambra legislativa balear té 59 regidors i la majoria absoluta està als 30. La principal opció del PP balear, que té 28 escons, és pactar amb Unió Mallorquina, que en té 3. Però ja veurem si les dues formacions s’entenen, ja que durant l’última legislatura hi ha hagut més d’un moment de tensió entre les dues forces polítiques. El PSIB n’ha tret 16 i el seu líder, Francesc Antich, ha afirmat que vol governar amb una majoria al Parlament. Així, doncs, és hora de pactes a les Illes.

Francesc Camps torna a guanyar amb extrema comoditat al País Valencià. Dels 99 diputats a escollir per a l’assemblea valenciana, 55 són del PP. Lluny, els socialistes obtenen 37 escons i EUPV-Bloc-Verds-IR:C en treuen 7. Tot i això, la divisió entre campistes i zaplanistes ha fet aparèixer llistes alternatives al PP oficial al País Valencià.
L’expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, no ha tingut en aquesta campanya electoral una presència gaire activa. És un secret a veus que entre el president Francesc Camps i Zaplana les tensions són constants. Els populars valencians han afrontat les eleccions amb el partit dividit.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió