Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

‘El Orfanato’ guanya els VI Premis Barcelona de Cinema conjuntament amb ‘Ficció’

 ‘El Orfanato’, de Juan Antonio Bayona, ha estat la gran guardonada en els VI Premis Barcelona de Cinema, que s’han atorgat aquest dimecres a la nit en el Teatre del Liceu. El film s’ha endut set premis, entre els que consten el de millor pel·lícula, millor director novell, i millor actriu, per a Belén Rueda. Per la seva banda, la pel·lícula rodada en terres cerdanes ‘Ficció’ ha premiat Cesc Gay com el millor director del festival. A més, aquest film s’ha endut premis pel millor guió, que Gay ha escrit conjuntament amb Tomàs Aragay. Si ‘El Orfanato’ ha guanyat el premi a millor actriu, ‘Ficció’ ha rebut el premi a millor actor, Eduard Fernández. Un dels premis més disputats, la direcció artística, ha estat finalment atorgat a Josep Rosell (‘El Orfanato’).

Redacció 07/12/2007

Per a dos grans directors, Carlos Saura i el desaparegut Antoni Ribas, s’han donat els premis Internacional i el Premi Carles Duran, respectivament. En relació a les altres categories, el premi a la millor música de banda sonora ha estat per a Lluís Llach, que ha posat música a la pel·lícula ‘La revolta permanent’.

Un vell conegut del món musical barceloní, Xavier Mas, i el seu company Oriol Tarragó, han guanyat en la categoria de millor so (‘El orfanato’). Per a la millor fotografia el premi ha estat per Oscar Faura (‘El orfanato’). El documental ‘Can Tunis’, dirigit per Paco Toledo i José González Morandi, ha rebut el premi a millor documental.

Encara ‘El orfanato’ ha liderat en el millor muntatge, d’Elena Ruiz. La pel·lícula ‘Nocturna’, creada per Víctor Maldonado i Adrià García, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula d’animació, mentre que el millor telefilm ha estat per a ‘La princesa del polígon’, de Rafa Montesinos.

Els Premis Barcelona de Cinema són un reconeixement a la indústria del cinema català, als creadors i a la realitat cinematogràfica catalana. Els organitzadors dels Premis són el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, Barcelona Audiovisual (BA), Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), Associació de Productors Independents de Catalunya (APIC), Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació Espanyola d’Autors d’Obres Fotogràfiques Cinematogràfiques (AEC), Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya.

Una de les novetats d’enguany ha estat que, per primera vegada, la gala de lliurament dels premis s’ha fet a la Sala Gran del Gran Teatre del Liceu, amb un aforament de 1.500 persones. Fins ara, la gala se celebrava a la Sala Foyer, amb només 400 persones d’aforament. A l’acte hi han assistit les cares més conegudes del cinema català, el teatre i la televisió. La cerimònia ha estat amenitzada pel grup de jazz Xazzar.