Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

El nou partit ‘plurinacional’ de Colau ignora l’occità i reclama reforçar Espanya

El nou partit d'Ada Colau té més vell que de nou, si l'any 2015 apostava perquè Catalunya iniciés “un procés constituent propi no subordinat” per exercir la ruptura amb el Règim del 78, ara el partit aposta per “activar processos constituents que reforcin mútuament tant a Catalunya com Espanya”. De la via no subordinada a treballar per reforçar Espanya.

Redacció
Redacció 22/01/2017
A hores d'ara poc ha de sorprendre que el partit de l'autoanomenada esquerra progressista viri cap a les tesis conservadores, l'evolució de les declaracions dels seus líders al Parlament i a l'Ajuntament de Barcelona, que han deixat de costat la unilateralitat i el compromís amb el referèndum per defensar tot allò oposat, ara a poc a poc van constituint el partit amb el qual Ada Colau vol guanyar les eleccions a la Generalitat. Malgrat la poca capacitat per acordar els pressupostos, aprovar mesures importants per a la ciutat i posar fre a l'augment imparable del lloguer a la capital catalana, Colau ja pensa en el seu nou projecte polític que aglutinarà a la seva força municipal, Barcelona en Comú, Podem i a EUiA i ICV que, per necessitat de fer front els seus deutes amb La Caixa, diu sí a tot amb l'esperança de recuperar la seva identitat.
 
La plurinacionalitat acaba a Barcelona
 
El partit de Colau afirma que Catalunya és “un són poble que es configura a partir de la seva diversitat cultural” amb una sola llengua, el català, com a eina cohesionadora i d'ús preferent. La importància que dóna al català de ben segur que canviarà un cop constatin que, tot i dir que “conviu amb 300 llengües més”, ignora totalment la importància històrica de l'occità, llengua molt respectada entre els partits independentistes que, fins i tot, consideren que ha de tenir un espai de defensa en la futura constitució catalana.

 

Relacionats