Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El delegat de Mas a Madrid adverteix que Espanya entrarà en crisi si no es limita l’aportació catalana

El nou delegat de la Generalitat a Madrid, Jordi Casas, ha advertit aquest dimarts que ni socialistes ni populars podran comptar amb la contribució de CiU a la governabilitat de l’Estat si no tallen els discursos dels greuges comparatius. ‘Catalunya ha patit massa els discursos anti-catalanistes i sovint ofensius, tant del PSOE com del PP. Això s’ha d’acabar perquè la paciència té un límit. No pot ser haver de suportar situacions ofensives i, a més, col.laborar a tirar endavant l’economia del conjunt de l’Estat’, ha assegurat el delegat. A més, Casas ha reiterat que caldrà limitar les aportacions catalanes amb un model semblant a l’alemany, ja que sinó el model d’Estat és insostenible.

Redacció
Redacció 09/02/2011

Davant els crítiques del PP, on María Dolores de Cospedal ha preguntat a Zapatero ‘per què els espanyols han de pagar el malbaratament del tripartit’, Casas ha replicat que o bé es limita per llei el dèficit fiscal -la diferència entre el que aporten i reben les comunitats- seguint el model alemany ‘o el projecte espanyol entrarà en dificultats a mig termini’.

Casas ha precisat que aquest serà un objectiu prioritari quan CiU negocïi la proposta de pacte fiscal per Catalunya durant la pròxima legislatura espanyola.