El nivell de les universitats catalanes supera de llarg a les espanyoles La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

El nivell de les universitats catalanes supera de llarg a les espanyoles

Ja són 3 els rànquings que han anat ordenant les Universitats en funció de la seva tasca en investigació, la formació, el professorat i les sortides laborals que aconsegueix per als seus estudiants, entre d'altres variables. En dos d'internacionals, l'informe Shanghai i QS World University  la Universitat de Barcelona n´'és la primera de tot l'Estat i la Universitat Autònoma de Barcelona la segona. Però si ens fixem només en les fronteres estatals, el conjunt d'universitats dels Països Catalans dóna mil voltes a les espanyoles.

Redacció
Redacció 31/03/2016

Informe U-Ranking

El document U-Rànquing (Indicadors Sintètics del Sistema Universitari Espanyol) 2016 presenta la quarta edició dels resultats de les universitats en les seves activitats docents, d'investigació i d'innovació i desenvolupament tecnològic, oferint una ordenació de les institucions per a cada àmbit i per al conjunt de les activitats universitàries. Aquest és l'ordre de les primeres 25 universitats de l'Estat:
 
 
De les 25 primeres hi trobem 13 que formen part dels Països Catalans. Catalunya onté el primer lloc amb 8 universitats, UPF, UAB, UPC, UB, URLL, URiV i ULL i UIC. El País Valencià el segon amb 4 que són UPV, UV, i UJP i UA. Les Illes Balears tenen la representació de la UIB.
 

Informe Shanghai

L'informe Shanghai compara les universitats de tot el món però també, al seu complet web, es poden classificar per estats. En aquest cas, doncs, fent un filtre al rànquing mundial demanant que ens mostri les estatals espanyoles tornem a tenir majoria dels Països Catalans:
 
La primera és la UB, la segona la UAB, la cinquena és la UPF, la sisena la UV i la que fa set és la UPC.
 

Rànquing QS World University

 
Dues universitats catalanes figuren entre les 200 primeres del rànquing QS World University del curs 2015-2016, un fet que es repeteix respecte l'any anterior: la UB i la UAB. La Universitat de Barcelona manté la mateixa posició a la llista del curs anterior (166), mentre que l'Autònoma pujda del 190 al 173. Entre les 300 primeres del món apareixen així mateix la Pompeu Fabra de Barcelona (295) i la Politècnica de Catalunya (299).
 
Si filtrem només les estatals, al TOP10 ens hi trobem que la meitat són dels Països Catalans: Primer lloc per a la UB, tercer per la UAB, sisè per la UPF, setè per la UPC i novè per la UPV.

Relacionats