Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Museu Olímpic ja duu el nom de Samaranch

El terratrèmol informatiu provocat per la sentència de l’Estatut d’aquest dilluns ha amagat moltes informacions. Una d’elles és el rebateig oficial del Museu Olímpic de Barcelona com a Museu Olímpic i de l’Esport Juan Antonio Samaranch, en honor al falangista expresident del COI, mort ara fa uns mesos. L’alcalde Hereu reinaugurava aquest dilluns el Museu, després que la Fundació Barcelona Olímpica que gestiona el llegat dels Jocs accedís al canvi de nom. Cal recordar que a la junta de la Fundació s’hi troben il·lustres anticatalans com Alejandro Blanco, president del COE, Jaime Lissavetzky, màxim responsable de la persecució mundial de les seleccions catalanes o el regidor d’Esports de Barcelona, el socialista Pere Alcober, màxim responsable dels obstacles a la selecció catalana de rugbi per impedir que competís a l’estadi Lluís Companys.

Redacció
Redacció 30/06/2010

L’alcalde Hereu va anunciar, en ocasió de la mort del falangista i delegado de Deportes del règim franquista, Juan Antonio Samaranch, que havia demanat ‘a tots els components de la Fundació Olímpica’ que s’acordés el rebateig del museu.

Cal recordar que la Fundació Barcelona Olímpica, que a petició d’Hereu ha imposat el nom de Samaranch al Museu, manté com a secretari de la institució a Raimon Bergós i Civit, expert en fundacions i investigat pel cas Millet, on hauria ajudat Jordi Montull a desviar l’atenció d’Hisenda i amagar aquelles factures que serien injustificables. A més entre la cúpula directiva de la fundació olímpica que homenatjarà Samaranch s’hi compten polítics espanyols com Alejandro Blanco o Jaime Lissavetzky, coneguts per les seves constants traves i persecucions a les seleccions esportives catalanes.

A més de les sospites d’irregularitats fiscals sobre Bergós, la Fundació Barcelona Olímpica és un reducte de personalitats de coneguda trajectòria anticatalana. Als vicepresidents Blanco i Lissavetzky cal afegir-hi el president de la Fundació Barcelona Olímpica, Pere Alcober i Solanas, actual regidor d’esport de l’Ajuntament de Barcelona.

Alcober és el responsable de la cessió gratuïta del Palauet de la Font del Gat a la selecció espanyola de Tennis, així com de donar llum verda a l’organització de la Copa Davis, que va costar al consistori dos milions d’euros. El regidor socialista també serà recordat per intentar impedir que la selecció catalana de rugbi jugués a l’estadi Lluís Company, segons va denunciar el vicepresident de la Plataforma ProSeleccions, Sergi Blàzquez.